ada CCTV tau...

Nuffnang

PEMBACA DIHORMATI

Sunday, June 8, 2014

Perhentian Island Jom!!!

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia untuk semua... Lama sangat ye Farid tak update blog ni.. Nak buat macam mana, banyak kerja yang kena dilakukan.. Farid gunakan kesempatan yang ada ni untuk melepaskan rindu dengan dunia bloging ni.. :-) So, hope korang enjoy baca entry Farid kali ni ye... :-)

 "Yeh!!... cuti sekolah.." kedengaran suara anak-anak yang mungkin sudah bosan hanya mengadap buku dan kerja sekolah yang dibekalkan sempena cuti sekolah ni.. Seperti tahun-tahun sebelum ni, ibu bapa yang akan pening kepala di saat ini. Mana taknya, nak pilih tempat yang paling sesuai dilawati di musim cuti sekolah ini. Setiap ibu bapa sememangnya mahukan percutian yang bersesuaian dengan kemampuan masing-masing. (kena la bajet cikit.. Betul tak??hehehe)  So, apa kata korang pergi ke Pulau Perhentian. Selain dapat menenangkan fikiran, korang juga boleh menghabiskan detik bersama keluarga dengan aktiviti yang disediakan di sana. Kalau korang dah ada lesen Diving, ni memang peluang untuk korang melihat hidupan laut dengan lebih dekat lagi.Namun begitu, bagi sesiapa yang tiada lesen Diving, korang boleh snorkeling kat sana. Air yang jernih, udara yang nyaman dan suasana yang menarik. Korang boleh buat BBQ kat sana... Bayangkan angin laut yang sepoi-sepoi bahasa tu, dengan hidangan yang panas dan makan bersama rakan-rakan atau keluarga.. Wow.. memag seronok..Lagi ramai yang ikut percutian ni sebenarnya lagi seronok kerana lagi meriah. So, apekata korang ajak la sekali saudara-mara join sekali percutian korang ni.. Senang cerita, buat je terus Family day kat sana terus.. memang seronok.. 

Ni la antara gambar Farid semasa di Perhentian Island tahun lepas yang boleh di kongsi dengan korang semua:

Ni tiket boat dari:
Kuala Besut, Terengganu--->Perhentian Island

Masa naik boat pon sempat nak ambil gambar lagi.. Hahaha

Seharian berenang dengan Ikan dan penyu yang ada.. 
Lihatlah muka keletihan ni... :-)

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...